Легендата на българския футбол Христо Стоичков се изказа в защита на Луис Суарес, въпреки действията му на Мондиала и скандал с ухапването.

Камата счита, че животът на нападателя, дори и той да се присъедини към Барселона през лятото, няма да бъде лесен. Причината е реномето, което си е създал след инцидентите.

Ухапаните от Луис Суарес играчи може би ще бъдат забравени, но не и стореното от играча на Ливърпул, именно това ще преследва постоянно футболиста.

„Ухапването няма да е проблем... Защото той е белязан за цял живот“, коментира Христо Стоичков пред Univision TV.

„Всички съперници, съдии и медиите ще направят живота му по-труден. Той ще трябва да се бори с провокациите и медийното внимание, което ще доведе до постоянно напрежение“, допълва още Камата.

„Те ще смятат, че всеки ден, в който пропуснеш, ще бъде празник. И ако си чувствителен... понякога е много трудно да се издържи. В допълнение, съдиите не се интересуват от това, което казвате, а това, което показвате“, каза още Стоичков.

„Всеки мач е една психологическа битка. Там са медиите... Не е лесно да се живее по този начин. Трябва да си специален, за да можеш да продължиш да живееш с това. Ще бъде трудно за Луис Суарес. Той не може да си позволи да го направи отново, защото трябва да бъде позитивен“, уточни бившият селекционер на България.