Волфсбург постигна първа победа в груповата фаза на Лига Европа. Германският отбор победи с 4:2 като гост Краснодар в мач от група “Н“ на турнира. Кевин де Брюин изигра поредния си силен мач, като този път се отличи и с два гола.

Мачът бе много равностоен, но все пак гостите имаха късмет в 37-та минута, когато Андреас Гранквист си отбеляза автогол. Гранквист се опита да изчисти топката пред краката на Ивица Олич, но за сметка на това си вкара автогол.

Кевин Де Брюин удвои преднината на „вълците“ в 46-та минута. Налдо пусна перфектен извеждащ пас към белгиеца, който изскочи зад отбраната на Краснодар, след което нямаше проблеми да се разпише.

Домакините получиха правото да изпълнят дузпа в 51-та минута. Налдо игра с ръка в наказателното поле на Волфсбург и съдията прецени, че ще посочи бялата точка, а освен това показа и жълт картон на защитника. Наказателният удар бе реализиран от Андреас Гранквист.

Волфсбург отново възстанови преднината си от два гола в 64-та минута. Луис Густаво стреля от границата на наказателното поле на Краснодар, след което изпрати топката неспасяемо в горния десен ъгъл на вратата на Дикан.

Де Брюин отбеляза своя втори гол в мача в 80-та минута. Виейриня нахлу в наказателното поле на Краснодар, след което подаде към бившия футболист на Челси, който разстреля Дикан.

Домакините отбелязаха втори гол в 86-та минута. Ахмедов пусна перфектен извеждащ пас към Вандерсон, който остана сам срещу Беналио и го преодоля технично.

След тази победа Волфсбург събра актив от 4 точки, докато Краснодар остана с 2.