Борусия Мьонхенгладбах и Виляреал завършиха наравно 1:1 в едно от дербитата на първия кръг от груповата фаза на Лига Европа. Двата отбора направиха интересен мач, в който хиксът като че ли бе закономерен. Срещата бе изпълнена и с някои куриозни ситуации.

През първото полувреме домакините определено бяха по-добрият отбор на терена и съвсем заслужено водеха с 1:0 на почивката.

Голът отбеляза Патрик Херман в 21-ата минута. След разбъркване в наказателното поле, топката попадна в халфа, който не се поколеба и стреля, а изстрелът му се оказа неспасяем за Серхио Асенхо. В края на първата част Асенхо предотврати и втори гол във вратата си, отразявайки удар на Хъргота.

През втората част обаче ролите се размениха и Виляреал заигра по-добре от своя съперник. В 67-ата минута в игра се появи Икечукву Уче, който само няколко секунди по-късно изравни резултата. Уче получи перфектен извеждащ пас от Мануел Тригерос и от близко разстояние успя да преодолее Ян Зомер. При удара обаче Уче получи травма и така след по-малко от минута на терена и отбелязан гол, трябваше да напусне принудително.

Малко след това пък се оказа, че при влизането си на терена, човек от медицинския екип на Виляреал е изпуснал мобилния си телефон на тревата. Телефонът бе открит, след което въпросният човек трябваше да доказва на четвъртия съдия, че устройството действително е неговото притежание.

 

В оставащите минути до домакините опитаха да стигнат до успеха като в края имаха на два пъти сериозни претенции за дузпа. Такава обаче не бе отсъдена и така двубоят завърши с реми.

В другия мач от групата Аполон Лимасол победи драматично Цюрих с 3:2. Кипърците поведоха с 2:0 с голове на Папулис и Гулон през първото полувреме, но само за 8 минути през втората част Цюрих изравни с попадения на Рикан и Япи.

 

Положението на Аполон се утежни в 80-ата минута заради втори жълт и съответно червен картон на Гулон. Въпреки това, домакините стигнаха до успеха след автогол на Филипе Кох в 87-ата минута. Така те оглавиха класирането с 3 точки пред Гладбах и Виляреал с по една.