Сръбският Войводина направо разнищи Сампдория  с 4:0, при това в Генуа в мач от третия кръг на Лига Европа. Италианците показаха, че по това време на годината изобщо не са готови и са в самото начало на подготовката си. Това помогна на водения от бившия български национал, играч и треньор на Литекс Златомир Загорчич да триумфира.

От това се възползва тимът от Нови Сад, който записа паметен резултат на чужд терен. Серията от голове започна Иванич още в 4-ата минута, а през втората част паднаха още три. Станисавлйевич в 49-ата и Озегович на два пъти - в 58-ата и в самия край, бяха точни.

Други три тима от водещи първенства в Европа обаче нямаха проблемите на Сампдория. Атлетик Билбао надви комфортно с 2:0 Интер Баку с голове на Ерасо в 12-ата и 49-ата минута. Борусия Дортмунд пък се връща от Австрия с аванс от един чист гол, след като надви местния Волфсбургер с 1:0 /гол на Хофман в 14-ата/.

Английският Саутхемптън беше още по-убедителен срещу холандския Витес, побеждавайки го на свой терен с 3:0 /Пеле-36, Тадич-45 дузпа и Лонг-84.