Ливърпул посреща Виляреал в полуфинален реванш за Лига Европа. Първата среща завърши с успех за „жълтата подводница“ с 1:0, а ответната битка на „Анфийлд“ обещава да бъде наистина вълнуваща.

Спомените от реванша срещу Борусия Дортмунд на четвъртфиналите са все така ярки, а сега феновете на „мърсисайдци“ са в трепетно очакване на нов грандиозен обрат от своите любимци. Припомняме, че първата среща между Дортмунд и Ливърпул завърши при 1:1, а в ответния сблъсък, „червените“ стигнаха до успеха, след като изоставаха 0:2, побеждавайки с 4:3.

Сега съставът на Юрген Клоп се изправя не само в опит да елиминира „жълтата подводница“, но и в търсене на първи финал в европейските клубни турнири от 9 години насам. За последно Ливърпул се класира за тази фаза през 2007-а година. Тогава „мърсисайдци“ загубиха решителния мач в Шампионската лига от Милан с 1:2.

Пътят на Севиля към трети пореден трофей в ЛЕ минава през Шахтьор

Същевременно статистиката сочи, че Ливърпул е продължавал напред в три от пет случая, когато е губил в първия мач като гост на полуфинал в европейските клубни турнири.

Сега момчетата на Юрген Клоп излизат в опит да затвърдят тази тенденция. Самият специалист сподели преди мача, че ако възпитаниците покажат максимума от себе си, отборът има шанс да играе на финал. Мениджърът на „червените“ няма да може да разчита на Дивок Ориги, който има травма, както и на Мамаду Сако, за когото по-рано стана ясно, че е дал положителна допинг-проба. Добрата новина е, че Емре Джан ще бъде на разположение на треньорския щаб.

В ответния лагер, демонстрираха самочувствие преди реванша. Наставникът на Вилареал Марселино Гарсия Торал каза: „Не се притесняваме от това на кой стадион ще играем. За нас това е допълнителна мотивация. Ливърпул ще е различен в този мач. Очаквам да ни пресират. Наясно сме, че може както да триумфираме, така и да страдаме“.

В редиците на „жълтата подводница“ няма кадрови проблеми, а отборът отива на „Анфийлд“ с клубен рекорд. Тимът е непобеден в 12 мача на евросцената (девет победи и три равенства), а сега се готви да подобри постижението си.

Виляреал загря за значимия сблъсък с успех над Валенсия с 2:0, докато Ливърпул инкасира поражение от Суонси във Висшата лига с 1:3.

Мачът между Ливърпул и Виляреал е с начален час 22.05 и ще може да бъде проследен в сайта Gong.bg и по Дарик радио.