Тотнъм се наложи с 1:0 над Партизан в изпълнен с провокации мач на "Уайт Харт Лейн" в Лондон, и ще пътува за Истанбул за последния двубой от група С с две точки пред конкурента си за първото място Бешикташ.

Турците за малко да се издънят лошо в Триполи, като направиха 2:2 срещу местния Астерас.

Астерас се върна в мача, след като губеше с 0:2, и при победа над Бешикташ, щеше да запази шансове за класиране.

Сега е ясно, че Тотнъм и Бешикташ отиват към елиминациите, и само последният мач помежду им ще определи позициите в края. Тотнъм има 11 точки, Бешикташ - девет, Астерас е с пет, а Партизан - с една.

Двубоят в Лондон бе изпъстрен с провокативни моменти - на три пъти фенове с фланелки на Тотнъм нахлуваха на терена, а мачът бе прекъснат от делегатът на УЕФА го прекъсна за известно време, докато нещата се нормализират, и стюардите се заемат по-съвестно с организацията. Албанско знаме от трибуните пък допълнително провокира, но вече към агитката от 300-400 сръбски фенове на трибуните.

На терена въпреки явното предимство на Тотнъм, Партизан имаше своите положения, и не се отказа до последно да гони поне точка, била тя и без значение. През първото полувреме почти нищо любопитно от футболна гледна точка не се случи, но за сметка на това гореспоменатите ситуации допълнително накъсаха ритъма и убиха играта.

След почивката обаче и Тотнъм, и Партизан дадоха доста футбол на зрителите, макар че падна само един гол.

В 49-та минута Бенжамин Стамболи откри резултата, след като първо той самият изведе Роберто Солдадо в предни позиции, Солдадо стреля в гредата, но Стамболи бе на точното място за да вкара първото си попадение с екипа на Тотнъм.

Минута по-късно Данко Лазович напредна добре в половината на домакините, и шутира от 16-17 метра, но доста встрани от вратата.

В 55-та минута Солдадо излезе пак сам срещу вратаря на Партизан, но пропусна, като би в него.

Финалните десетина минути бяха доста напрегнати, с положения и пред двете врати. Гол на Хари Кейн, появил се като резерва, бе отменен заради засада. Страхотен шанс пропусна Владимир Волков в 85-та минута, когато бе на правилния край на едно центриране отдясно, и с глава стреля, но Лорис бе на мястото си и спаси.

Появата на тийнейджъра Хари Уинкс развълнува трибуните в 87-та минута. 18-годишният младеж дебютира в евротурнирите, за удоволствие на местните фенове.

Ерик Ламела пропиля последните два шанса за Тотнъм, да вземе по-солидна победа над Партизан. Той шутира покрай вратата в 88-та минута, а в добавеното време Милан Лукач изби удара му под гредата.

В другия мач от група С, Астерас Триполис измъкна 2:2 от Бешикташ.

Демба Ба откри в 15-та минута за турския тим, а Гьокхан Тьоре от дузпа покачи на 2:0 в 61-та. Джеронимо Баралес и Факундо Пара в рамките на десет минути от 72-та до 82-та обаче изравниха, и така донесоха радост на стадиона в Триполи, въпреки че точката се оказа без значение.


Goal -49' Stambouli B. - Tottenham 1 - 0... by Football--Live