Рома се класира за осминафиналите на Лига Европа, след два кошмарни сблъсъка с Фейенорд. На реванша в Ротердам, италианският тим победи с 2:1, и така с общото 3:2 отива напред.

Както и първата среща в Рим, и тази бе под постоянното негативно влияние от трибуните. Вместо да се забавляват, и в първия мач, и сега, привържениците се спречкваха помежду си, обиждаха се, обиждаха играчите и хвърляха предмети. Най-грозни бяха расистките обиди към футболистите на Рома, а хвърлен надуваем банан в средата на първото полувреме преля чашата.

Реферът Клеман Турпен определено имаше ужасяваща вечер, като му се наложи да прекъсне мача, да предупреждава пейките, да събира хвърлени предмети и да укротява играчите.

Той предупреди Фейенорд за поведението на феновете в 38-та минута, след хвърления банан, а в 56-та спря мача за четвърт час.

Франческо Тоти имаше добри възможности през първото полувреме, но не успя да реализира нито една. Йенс Тоорнстра бе една от най-сериозните опасности за Лукаш Скорупски, но стражът се справяше отлично. Домакините имаха претенции срещу Даниеле Де Роси, който облакъти лошо Колин Казим-Ричардс, но не бе санкциониран.

Казим-Ричардс пък игра само половин час, след като получи травма.

Резултатът иначе бе открит в добавеното време на първото полувреме, от Адем Ляич, който засече отлично едно центриране на Василис Торосидис.

Десет минути след старта на второто полувреме, Митчел те Вреде бе изгонен пресилено от Турпен, който по-късно спести картон за много по-сериозно нарушение на Паредес.

Елвис Ману се появи като смяна именно след това прекъсване, и веднага успя да открие резултата, след изключително груба грешка в защитата на Рома, при която трима защитници се оказаха твърде бавни за него. Ману ги надбяга и прати топката под плонжа на вратаря.

Отбраната на Фейенорд върна жеста само три минути по-късно, след пробив на Торосидис отдясно, и перфектно центриране към Жервиньо, който бе на точното място, за да засече в мрежата за 1:2.

Междувременно, между двата гола, резервният страж на Фейенорд Едуин Мюлдер също бе изгонен, при това от пейката.

Ману и Тоорнстра имаха още две отлични възможности пред Лукаш Скорупски, но стражът, на когото Руди Гарсия бе гласувал доверие, оправда очакванията и направи добри спасявания.

Макар и с човек повече, Рома се задоволи с успеха с 2:1, напълно достатъчен, за да продължи италианският тим пътя си в Лига Европа.

Фейенорд пък може да си гледа вече само домашната сцена, но със сигурност и да очаква наказанията от УЕФА, за ужасните изцепки и в двата мача срещу Рома.