Ако някога сте се чудили стила на кой тенисист можете да оприличите на този на Димитър Бербатов във футбола, вече имате отговора. Английският вестник "Гардиън" даде ново прозвище на Ришар Гаске - "Димитър Бербатов на тениса". 

Изданието направи закачлив коментар за французина, който елиминира Григор Димитров в предишния кръг на Уимбълдън, след мача му с австралиеца Ник Кириос. Гаске победи с 3:1 сета и намери място сред осемте най-добри в Лондон. 

Но го направи в типичния си стил - без да се напряга, с игра, която на пръв поглед изглежда лежерна. И точно това накара анализаторите на вестника, които следят мачовете на Уимбълдън, да го сравнят с българската футболна звезда. 

Бербо си изкара репутация на лежерен, спокоен и необременен футболист по време на престоя си на Острова. И явно гледайки Гаске срещу Кириос, в "Гардиън" са се сетили точно за българина. 

"Ришар Гаске е истинският Димитър Бербатов на тениса. Той е от този тип играчи, на които трябва да им се позволи да излязат с лежерно увито шалче около врата по време на мач. Със сигурност би му се усладило да играе на корта, докато пуши цигара и междувременно се освежава с джин и тоник", написаха от изданието по повод играта на Гаске.