Българският нападател Георги Каранейчев ще играе през новия сезон в казахстанския клуб Кайсар (Къзълорда), съобщи сайтът sports.kz. Трансферният период в Казахстан се затвори днес, а отборите имаха време до края на работния ден да картотекират новите си попълнения.

Каранейчев е един от петимата нови играчи, които подсилват Кайсар в битката му за оцеляване в елита на бившата съветска република. Роденият в Хасково нападател се обвърза с договор до края на сезона, както и всички останали нови попълнения в тима. Кайсар е на 10-о място от 12 отбора със 17 точки от 19 изиграни кръга. Това е и отборът с най-слабата атака във Висшата лига, с отбелязани едва 11 гола.

Каранейчев пък за последно игра в молдовското първенство, изкара проби в Берое, но от финансова гледна точка предложението на Кайсар не може да бъде конкурирано.

Той увеличава българската колония там, която включва треньорите Станимир Стоилов и екипът му, Димитър Димитров, както и защитникът Пламен Димов. Димов преди ден се премести от Кайсар в Шахтьор (Караганда). Във втора дивизия се устроиха Даниел Пеев, който вече е играл на Спартак (Семей), а Янко Вълканов също беше потърсен от бившия си отбор и подписа с Акжайк (Орал)./БТА