Победа за водения от Станимир Стоилов Астана с 2:1 срещу Ордабаси бе последвана от добри вести за българския треньор от мача на конкурента за титлата Кайрат, който стигна само до реми – 0:0 у дома срещу Атирау в казахстанското първенство.

Така разликата между двата отбора в челото е 5 точки в полза на Кайрат /39:34/ след 29 кръга, но Астана е с мач по-малко в първата шестица.

Същевременно воденият от Димитър Димитров-Херо Иртиш загуби с 2:3 като гост на Актобе и заема петата позиция с 25 точки.

В мача на Астана отборът на Мъри откри резултата, благодарение на автогол на Малий в 19-ата минута. Канас направи 2:0 за Астана в 58-ата, но Тунгишбаев вкара за Ордабаси в 71-ата минута и намали на 2:1, което се оказа и крайният резултат.

„Днес беше тежък мач, но това е нормално, тъй като говорим за първата шестица. Имахме много голови положения, които трябваше да реализираме, но не успяхме. Сега ни предстои решителен мач срещу Кайрат в Алмати. Ако победим там, ще имаме шанс за титлата, но ако не успеем, ще бъде сложно“, заяви Станимир Стоилов.

За предстоящия мач в ШЛ срещу Атлетико Мадрид Стоилов каза: „Ние сме реалисти и знаем класата на Атлетико. Ще се опитаме обаче да дадем най-доброто от себе си“.