Прекрасната серия на Партизан Белград в сръбското първенство продължи и в 11-ия кръг, а Валери Божинов стана част от нея с хубав гол. „Черно-белите“ надиграха категорично гостуващия Младост Лучани с 3:1 и така излязоха на трето място във временното класиране.

Божинов се появи на смяна в 63-ата минута на срещата, а четири по-късно вече ликуваше с 5-ия си гол от началото на шампионата. Този актив му отрежда трето място при най-добрите реализатори в Сърбия, като само Уго Виейра (Цървена звезда) и Александър Палочевич (Войводина) имат повече от него. Двамата имат по 6 попадения дотук в първенството.

Голямата фигура в редиците на столичани обаче беше бразилецът Леонардо да Силва, който откри резултата в последната минута на първото полувреме. Феновете на Партизан изтръпнаха в 57-ата, защото след фаул на Никола Джурджич противникът получи правото да изпълни дузпа, а Милан Бойович не пропусна да се разпише за 1:1.

Само три минути по-късно обаче Милованович изигра огромна роля в атаката, която изведе Урош Джурджевич на чиста позиция. 23-годишният нападател показа здрави нерви и реализира за 2:1.

Божинов беше човекът, който съвсем отрезви Младост в 57-ата минута. Леонардо изведе българина по чудесен начин между централните браните. Вратарят на противника Крзнарич тръгна да пресреща тарана, който обаче с левачката просто търкулна топката извън обсега му в долния десен ъгъл – 3:1 и три точки за Партизан.

С тях тимът вече има 22 точки и остави Раднички Ниш зад себе си на четвъртото място. Войводина с 26 точки заема второто място, докато лидерът Цървена звезда има 28.