В Астън Вила ще получат много от Александър Тонев, ако му дадат нужното време за адаптация, смята Кевин Хюз – анализаторът на ESPN за бирмингамския клуб.

В коментар за първото ново попълнение на Вила, Хюз определя Тонев като футболист с обещаваща репутация.

„Той ще се нуждае от следващите няколко месеца, за да се адаптира към доста по-различна среда от тази в Полша, да се интегрира в състава, и би трябвало в началото на сезона да е започнал вече да се чувства добре,“ пише в анализа за Сашо Тонев.

„При Тонев има елемент на непознатото. Той има опит с националния отбор, но не много. Само тези, които са го гледали в Полша, могат да имат реална представа. Но репутацията му определено е обещаваща.“

„Той е бърз, интересен, атакуващ по фланговете играч, който може да борави и с двата крака. Вкарва много попадения от разстояние, и с десния, и с левия крак. Въпреки че не е изявен голмайстор, определено има склонност към красиви попадения. Поема топката меко, в крачка, и напредва с няколко метра, преди да стреля. В последно време на Вила му липсват подобни идеи за отбелязване на голове,“ разказва още Хюз за впечатленията си от Тонев, и добавя, че Стилиян Петров е похвалил много сънародника си.

„Няма гаранция, че Тонев ще успее в Астън Вила, но 2.5 милиона за млад играч на 23 години е премерен риск, и може би изобщо дори не е риск. Ранното му привличане ще му позволи да има влияние в отбора още през следващия сезон, и е добре, че Пол Ламбърт успя да осъществи желан трансфер още в първия етап на лятото,“ завършва коментарът в ESPN.