Кубан Краснодар победи мъчно с минималното 1:0 като домакин състава на Мордовия в 1/4-финален мач от турнира за Купата на Русия. Капитанът на българския национален отбор Ивелин Попов изигра пълен мач за домакините, като се отчете с пропусната дузпа в 87-ата минута. Другият българин в състава Станислав Манолев не беше в групата за двубоя.

Победното попадение за домакините дойде в 34-ата минута, когато Шунич се разписа.

Срещата започна вихрено и още в 3-ата минута Попов стреля опасно към вратата на Мордовия, но защитник изби в корнер. Гостите отвърнаха с удар на Льо Телек от 18 метра, но топката не намери целта. В 21-ата минута Попов прати топката към далечната греда, но там Алмейда беше изпреварен от защитник. Две минути по-късно Попов стреля встрани от вратата.

В 34-ата минута Ивелин Попов центрира от пряк свободен удар и Шунич се разписа с глава. Малко преди това българинът не успя да овладее добре кълбото при една атака на Кубан и атаката се провали.

През втората част отново българинът беше основен футболист в тима на домакините. В 57-ата минута Попов стреля добре, но Коченков отрази кълбото.

Попов пропусна дузпа в 87-ата минута, след като се опита в стил Паненка да матира съперниковия вратар, но не сполучи. Така крайният резултат се запази 1:0 и Кубан е на 1/2-финал.