Юношата на Локомотив Пловдив Димитър Илиев записа победа в дебютния си мач в полската Екстракласа. Новакът в групата Висла Плоцк победи Лехия Гданск с 2:1 в българското дерби на полския елит.

„Доволен съм от успешния дебют. Най-радостното е, че много хора дойдоха на стадиона да ни подкрепят. Като новак в групата, целта е влизане в първата осмица. В Полша още са в еуфория от доброто представяне на Европейското първенство”, заяви в интервю за Дарик радио Димитър Илиев .

Бившият футболист на ЦСКА, Миньор Перник, Пирин Благоевград, Монтана и Локомотив София отново бе на позиция зад централния нападател. Илиев игра до 88-ата минута, когато наставникът на домакините го замени с дефанзивен футболист с цел запазване на резултата. Бившият футболист на Ботев Пловдив Милен Гамаков бе сред резервите на Лехия. Капитанът на младежкия национален отбор преди месец подписа тригодишен договор с тима от Гданск.

Гостите поведоха в резултата в 12-ата минута, но десет по-късно домакините изравниха от пряк свободен удар. В 77-ата минута реферът Стефански отсъди дузпа в полза на Висла, която Доминик Фурман превърна в победен гол. Така Висла увеличи серията си от поредни срещи без загуба у дома на единайсет. За последно тимът допусна загуба на „Казимеж Гурский” на 25 октомври миналата година. Двубоят се игра пред близо 9000 зрители, което е 70 % от капацитета на стадиона.

Димитър Илиев

източник: Личен архив