Торино спечели градското дерби от 32-я кръг на Серия А срещу Ювентус с 2:1 и по този начин отложи шампионските празненства на „бианконерите“ с няколко дни. „Старата госпожа“ се нуждаеше от задължителна победа и при евентуално поражение от Лацио можеше да празнува спечелването на титлата в италианското първенство шест кръга преди края на сезона, но шампионските тържества се отлагат с няколко дни. Това бе първа победа за Торино в градското дерби за последните 20 години. 

Ювентус влезе силно в мача и можеше да поведе в резултата в 13-та минута, когато Андреа Пирло подаде към Алесандро Матри, който стреля опасно, но не намери целта.

„Бианконерите“ поведоха в 35-та минута, когато Андреа Пирло изпълни по перфектен начин пряк свободен удар, топката срещна напречната греда и влетя във вратата на Падели.

Торино успя да изравни резултата в 45-та минута, когато Фабио Куалярела подаде добре към Матео Дармиан, който отблизо разстреля Джанлуиджи Буфон.

Андреа Пирло отново бе близо до това да изведе Ювентус отново напред в резултата, когато след негов удар в 52-та минута топката срещна десния стълб на вратата на Торино.

Торино направи пълен обрат в мача в 57-та минута, когато Матео Дармиан върна жестта и подаде към Фабио Куалярела, който отблизо вкара за 2:1.

Торино отбеляза и трети гол дело на Жозеф Мартинес в 80-та минута, но попадението не бе зачетено заради засада.

Лацио в същото време не се възползва от грешката на лидера и завърши 1:1 при домакинството си на Киево. По този начин „римските орли“ запазиха второто си място, но имат само точка повече от третия Рома.

Лацио можеше да поведе още в 1-та минута, но ударът на Антонио Кандрева не бе точен.

Лацио излезе напред в резултата с гол на Мирослав Клозе в 45-та минута.

Алберто Палоски донесе важната точка за Киево с попадение в 75-та минута.

Ювентус остава лидер със 73 точки, а Лацио е втори с 59 точки. „Бианконерите“ могат да станат шампиони следващия кръг, ако спечелят домакинството си срещу Фиорентина, а Лацио в същото време загуби у дома от Парма.