Треньорът на Рома Лучано Спалети заяви, че вече се уморил от вътрешните битки в клуба и смята да преустанови всякакви породили се противоречия.

Напоследък на наставника не му е никак лесно, а всичко стартира със злополучните плейофни мачове в Шампионската лига, където Порто отстрани „джалоросите“. Така още в началото на сезона Рома се провали в една от важните си цели, докато този уикенд допусна и изненадваща загуба от Торино навън с 1:3. Тя съвпадна и с 40-ия рожден ден на капитана Франческо Тоти, чиято съпруга публично упрекна Спалети за скандала между него и съпруга й в края на миналия сезон. Всичко това накара специалиста да мисли, че срещу него има някакъв вътрешен бойкот, за който той повдигна темата на една от последните тренировки.

„На фона на всичко също така има и банер, който показва подкрепата на феновете към мен, а това ми доставя огромно удоволствие“, коментира Спалети по повод плаката с надслов: „Уважение за г-н Спалети!“, издигнат близо до Колизеума.

„Ясно е какво искат феновете, което е без повече игрички или насочване вниманието към ситуациите, които не са от полза за Рома. Тифозите търсят обединение, кохезия и респект за отбора.“

„Напоследък нарочно се създават ситуации, заради които да хабим излишно енергия. Всички по принцип трябва да се отнасят с уважение към Рома. Призовавам всички да спазват реда. Трябва да постигаме резултати, защото сме Рома, но вие, репортерите, трябва да си вършите по-добре работата. Стига толкова с тези дребни игрички, достатъчно“, заяви Спалети.