Наставникът на Сампдория Синиша Михайлович не направи голяма драма от загубата с 2:4 като гост на Наполи, тъй като отчете, че противникът просто е бил по-добър.

Генуезци можеха сериозно да се намесят в битката за третото и четвъртото място, ала сега се намират на 6 точки от неаполитанци, които остават точно под челната тройка.

„Наполи така или иначе е страхотен отбор, а когато му подариш три гола, няма как да постигнеш позитивен резултат“, коментира сърбинът. „Те заслужаваха победата, тъй като играха много по-добре от нас. Не е невъзможно да загубиш на „Сан Паоло“. Наполи имаше и много други голови ситуации, но ние определено им помогнахме да ни победят. Подходът ни не беше лош, но допуснахме първия гол, а много скоро дойде и вторият.“

„Знаехме, че те имат забалежителен атакуващ потенциал. Наполи са по-добър отмор от нас, това не бива да е изненада за никого. Хубавото е, че още в сряда ще се върнем на терена и няма да се налага да чакаме още седем дни за това. Все още сме пети, ще действаме мач за мач и ще се фокусираме върху позитивите“, допълни Михайлович.

„Бяхме малко уплашени, за да стоим близо до нападателите им, затова се оттеглихме назад, което направи допускането на голове неизбежно. Винаги съм твърдял, че трябва да се боим единствено от самите нас. Вярно е, че остават още 6 кръга и има отбори зад нас в класирането, но още не сме постигнали нищо и рискуваме в края да провалим един страхотен сезон.“

„За съжаление не може да си купиш характер или опит в супермаркета, но аз съм уверен, че моите момчета ще ги открият в себе си“, завърши треньорът на Самп.