Спортният директор на Интер Пиеро Аусилио предупреди играчите на тима да обмислят сериозно появилите се пред тях възможности за трансфери. По този начин босът на „нерадзурите“ подтикна Джердан Шакири да не отхвърля предложението на немския Шалке 04.

Според новите правила в Серия А, които влизат в сила от новия сезон, всеки един от отборите трябва да притежава не повече от 25 играчи в състава си. В момента Интер разполага с 32.

„Има правила, които трябва да се спазват. Треньорът и клубът обмислят тима за новия сезон. Някои играчи вече отказаха трансфери и те трябва да разберат, че друга възможност за тях може и да не се появи“, коментира спортният директор на Интер.

„Има точно определени цифри и ние не можем да ги надвишаваме. Решихме да вземем в първия състав и двама-трима от юношите на клуба. От известно време трябва да продавам, за да можем да купим някой. До този момент работихме за привличането на играчи и действахме бързо, тъй като на по-късен етап тези футболисти могат да не са налични. Това не означава, че нашите възможности са лимитирани по някакъв начин. Сега трябва да намерим ресурси, продавайки, за да оправим баланса“, каза още Пиеро Аусилио.