Вицепрезидентът на Интер Хавиер Санети отхвърли вероятността през лятото клубът да продаде водещия си реализатор Мауро Икарди. Аржентинецът заяви, че неговият сънародник със сигурност остава, но „нерадзурите“ трябва да вземат предвид и правилата за финансов феърплей.

Ясно е, че на „Джузепе Меаца“ ги чака натоварено лято, тъй като заради пропуснатото класиране в Шампионска лига клубът ще финишира на сериозна загуба след летните инвестиции през 2015 година. Това означава, че почти сигурно някой измежду водещите им футболисти ще бъде продаден за солидно сума, с която да се балансират сметките.

„Имаме здрава основа, върху която можем да изградим дори още по-конкурентен тим“, каза Санети. „Не бива да забравяме обаче и финансовия феърплей, който ни наказва.“

„Дали ще продадем най-добрите си играчи? Предстои да видим. Ще си говорим с треньора Роберто Манчини за следващия сезон. Икарди със сигурност остава при нас, той е нашият капитан. Работим в същата посока. Тохир, Масимо Морати и всички ние се опитваме да постигнем нещо повече, да се върнем на върха.“

„Върнахме се в евротурнирите и това е важното. Кампанията ни беше тежка, след като Ювентус и Рома набраха скорост след тежките си стартове. През януари изтървахме доста точки и това се оказа решаващо. Нашата амбиция е отново да си върнем предишната сила“, добави Санети.