Треньорът на Лацио Стефано Пиоли разкри, че разговорът му с играчите в паузата между полувремената е бил „лесна задача“, тъй като всеки от тях е знаел какво се иска от дербито срещу Милан.

Римляните изиграха страхотно второ полувреме и осъществиха пълен обрат от 0:1 до 3:1 след два гола на Марко Пароло и един на Мирослав Клозе.

„Разборът на почивката беше лесна задача“, каза Пиоли. „Нямаше нужда да казвам нищо на играчите.“

„Те можеха сами да кажат, че доминират, създават положения и играят страхотен футбол. Затова им казах да продължат по същия начин и накрая ще се поздравят с победата.“

„Трябва да изкажа своите комлименти на футболистите и феновете за много интензивния мач, който заслужавахме да спечелим. Винаги съм вярвал, че имаме силен състав, който може да играе равностойно срещу всеки опонент. Имаме качество, но преди всичко имаме характер – да се предаваме не е присъщо на природата ни.“

„Искахме да се върнем на праилния път, тъй като загубихме незаслужено срещу Наполи. Щяхме да сме направил перфектния мач, ако не беше контузията на Филип Джорджевич в края. Неговият глезен се движи много зле и ще трябва да мине на рентген, надяваме се на най-доброто“, допълни Пиоли.