Още една от големите фигури в ръководството на Милан ще си тръгне след продажбата на основния пакет акции на "росонерите". Наред със Силвио Берлускони, който напуска президентския пост след 30 години начело, с него си тръгва и досегашният изпълнителен директор Адриано Галиани. 

Той ще освободи поста си в средата на септември, когато ще приключи цялата операция по прехвърлянето на собствеността. Освен това, във времето до тогава той ще може да финализира абсолютно всички сделки на трансферния пазар, а новите ръководители нямат готов човек за тези транзакции. 

72-годишният ръководител доскоро беше смятан за истинско гуру на трансферния пазар от феновете на "червено-черните". Но след поредица неуспехи при привличането на големи футболисти и раздялата с фиигури като Залатан Ибрахимович, статутът му вече е на недолюбвана фигура на "Сан Сиро". 

Очаква се заедно с него и Берлускони да си тръгнат още огромна част от старите ръководители на Милан. Новите китайски собственици се очаква да назначат свои хора на всички важни позиции и най-късно от средата на октомври да започнат да движат клуба по свой вкус.