Полузащитникът Клаудио Маркизио поднови договора си с Ювентус до лятото на 2020 година.

Юношата на „бианконерите“ дотук е играл единствено за тях през цялата си кариера (с изключение на сезон 2007/2008, когато бе преотстъпен в Емполи), затова президентът Андреа Аниели вече го счита за легенда.

Новината за 29-годишния халф идва часове след раздялата с ветерана Андреа Пирло, който ще продължи в американския Ню Йорк Сити.

„Клаудио изживява мечтата на всяко хлапе“, коментира Аниели на пресконференцията по повод новия договор.

„Да дойдеш в Ювентус като 7-годишен и да преминеш през всяка формация в школата, преди да стигнеш до първия тим и в него да сложиш капитанската лента – мисля, че всяко дете си представя такъв идеален път в клуб като Ювентус. Трудно да постигнеш нещо повече от това. За мен той се реализира по уникален начин.“

„Клаудио вече е легенда, той е част от нашия музей, макар още да няма 30 години. Маркизио има над 300 мача за Ювентус, така че е сред най-великите н играчи. Той е свързващото звено между Ювентус от миналото и Ювентус от бъдещето.“

„Дори преди днес той минаваше за един от най-опитните, но сега с новия договор за следващите 5 години, той може действително да приключи кариерата си тук. Това е голяма чест, но и още по-голяма отговорност за него“, завърши Аниели.