Една от емблемите на Рома заедно с Франческо Тоти - Даниеле де Роси - може да си тръгне съвсем скоро. Полузащитникът е обиден от отношението на феновете към него и планира напускане. 

Италианският национал има договор с "джалоросите" до 30 юни 2016 г. или за малко повече от година. Той смята да го изпълни докрай, да не го подновява и да напусне без пари след 15 месеца, пише "Гадзе дело Спорт". 

Проблемът около Де Роси е свързан от тежката обида, която той чувства заради освиркванията на феновете по негов адрес. Те го оплюха заради представянето му в мача с Ювентус и не спряха да го обиждат при смяната му. 

Халфът винаги е бил верен на "вълците" и отказа редица изкушаващи оферти за подписа му от тимове като Реал Мадрид, Милан и т.н. Когато си тръгне от "Олимпико", той ще е на 33 години и ще отиде някъде, където може да се осигури финансово за доста време напред. 

Според медиите на Апенините, следващата дестинация в кариерата му ще бъде американската Мейджър Сокър Лийг, но името на заинтересования от услугите му отбор не се съобщава към този момент.