Наполи победи с 2:1 Дженоа в мач от 20-я кръг на Серия А, и се изкачи отново в тройката на класирането, на шест точки от втория Рома, и на 13 от лидера Ювентус.

И двете попадения на Наполи обаче оставиха много съмнения за това, дали трябваше да бъдат зачетени.

Резултатът бе открит в седмата минута, когато Матиа Перин успя само леко да отбие удара на Хосе Кайехон, а Гонсало Игуаин засече отбитата топка в мрежата за 1:0. Игуаин обаче бе в явна засада при първия удар на Кайехон.

И двата отбора не се пестяха, и имаха доста други ситуации в наказателните полета, но без повече попадения през първото полувреме.

Иван Стринич имаше претенции за дузпа за игра с ръка на Факундо Ронкалия, а Марек Хамшик прати над вратата една отлична топка, за Наполи.

Рафаел трябваше да внимава от другата страна за Лука Антонели, и Еденилсон.

В началото на второто полувреме Де Гузман за малко да направи 2:0, но въпреки че премина Перин, Никола Бурдисо успя да избие от голлинията.

След купа пропуски на Наполи, Дженоа наказа съперника, и изравни, след груба грешка на отбраната на домакините, които оставиха Яго Фалке да стреля сам в наказателното поле.

Кайехон притесни на два пъти Рафаел в следващите минути, но трябваше дузпа, за да може Наполи отново да излезе напред.

Наказателният удар бе отсъден за много спорно нарушение на Юрай Кучка срещу Игуаин. Въпреки протестите, реферът Калваресе бе непоколебим, и от бялата точка, Игуаин вкара за 2:1.

Това се случи в 75-та минута, а до края Наполи успя да се задържи напред, и да си изкопчи, дори и с помощта на арбитрите, мястото в тройката в Серия А.