Привличането на Джо Харт ще донесе 10 допълнителни точки към актива на Торино в края на сезона. Тази прогноза направи вратарят на Киево Стефано Сорентино.

Доскорошният футболист на Манчестър Сити премина под наем при „биковете“ през лятото, след като новият мениджър на „гражданите“ Хосеп Гуардиола го обяви за ненужен. Основната причина за това бе, че испанецът искаше страж, който умее да играе с крака и смяташе, че Харт не притежава подобни способности.

Въпреки всичко след прекъсването за националните отбори англичанинът получи доста похвали за спасяванията си в световната квалификация срещу Словения. „Торино подписа със страхотен вратар“, каза 37-годишният Сорентино. „Срещу Словения той беше просто невероятен и всеки може да го потвърди. Аз дори не съм дори леко изненадан от изявите му.“

„Следя Джо Харт от години. Обожавам да следя други вратари, защото винаги научаваш нещо. Уменията на Харт показват, че той идва от много по-различна школа в сравнение с италианската. Някой като него може да спечели без проблем 10 точки на сезон за отбора си. Неговите решителни спасявания могат да спомогнат за серия от 4,5 или 6 поредни победи“, завърши Сорентино.