Златният жокер Алваро Мората донесе победата на Ювентус над Парма с 1:0, в четвъртфинал от Купата на Италия.

Мората се появи като резерва четвърт час преди края на двубоя, и отбеляза решителния гол в самия му финал.

На полуфинал Ювентус вече очаква следващия си опонент - Рома или Фиорентина.

Парма прие лидера в Серия А, след като за първенството бе загубил от този противник с 0:7. Въпреки това се представи доста добре, и имаше немалко ситуации също да отбележи. В най-чистата от тях Джорджо Киелини трябваше да блокира страхотно воле на Антонио Ночерино.

Самият Киелини имаше една от най-добрите възможности за Юве преди почивката. Симоне Пепе нацели и гредата, макар и малко случайно, през първото полувреме.

Кингсли Коман получи една от редките си възможности за изява за Юве, и след почивката имаше няколко сполучливи атаки. Масимилиано Алегри обаче реши да пусне тежката артилерия и в 70-та минута в игра влезе Пол Погба, а в 76-та - Алваро Мората.

В 89-та минута, именно Мората, с истинска индивидуална брилянтност, реши всичко. Той получи отличен пас между трима защитници на Парма, напредна с мощна крачка, и не им остави шанс, преди да прати топката в мрежата от десетина метра.

Време за друго нямаше, и така Ювентус, с един-единствен удар успя да отстрани Парма, и да прескочи до полуфинала за Купата на Италия.