Отборът на Лацио разгроми последния във временното класиране в Италия Верона с 5:2 в мач от 25-я кръг на Серия А. Лацио записа 10-и успех от началото на сезона и с 36 точки в актива си заема седмата позиция. Тимът на Верона остава последен с едва 15 точки до момента и само една победа в шампионата.

Двубоят бе доста интересен, като шест от седемте гола паднаха през второто полувреме. Още в 11-ата минута Алесандро Матри от Лацио пропусна чудесен шанс да открие, а в 24-ата стражът на домакините Федерико Маркети спаси вратата си след удар на Джампаоло Пацини.

Лацио успя да поведе в самия край на първото полувреме. В 45-ата минута Матри бе изведен от Данило Каталди и с хубаво отиграване вкара за 1:0.

След почивката шоуто бе пълно. В 50-ата минута Стефано Маури получи от Каталди, който направи втора асистенция и Лацио поведе с 2:0. Последва трето попадение за римляните в 69-ата минута с автор Алесандро Матри.

Само три по-късно обаче, в 72-ата Верона показа зъби с гол на Леандро Греко, който шутира точно от около 23 метра. Лука Тони се разписа са 2:3 в 79-ата минута с премерен удар към вратата, пазена от Маркети.

Балде Кейта обаче даде да се разбере чие е превъзходството в 82-ата минута, реализирайки за 4:2 за Лацио, а в 90-ата след точно изпълнена дузпа Антонио Кандрева оформи крайното 5:2.  


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS