Тимът на Каляри победи последния в Италия Парма с 4:0 в мач от 34-я кръг на Серия А. С победата Каляри записа 27-а точка в актива си, но остава на 18-о място в зоната на изпадащите в Италия, на 6 точки от 17-я Аталанта. Парма пък е твърдо последен с 16 точки в актива си.

Каляри поведе с 3:0 още през първото полувреме и нямаше проблеми до края на двубоя. Първият гол падна още в третата минута, когато шведът Албин Ектал се пребори за топката и опъна мрежата на гостите за 1:0.

Само 11 минути по-късно домакините вече водеха с 2:0, след като Мпоку пусна страхотен пас към Диего Фариас, който напредна и с хубав удар вкара за 2:0 в полза на Каляри.

Парма имаше шанс да намали в 19-ата минута, но удара на Абделкадер Гезал стреля встрани от лявата греда.

Домакините обаче се възползваха по най-добрия начин от следващата си възможност, като в 38-ата минута Пол-Жозе Мпоку, който подаде за втория гол, насочи топката в долния ляв ъгъл на вратата на Парма за 3:0.

В края на полувремето Диего Фариас се освободи добре в наказателното поле и получи топката, но вратарят на гостите се отрази удара.

През второто полувреме Парма имаше още една възможност, която бе пропиляна от Масимо Гоби. Той получи топката и стреля бързо, но нямаше шанс да реализира.

Домакините добавиха още един гол в 63-ата минута, когато Данило Авелар намери хърватина Дуйе Коп, а той бе точен за 4:0 в полза на Каляри, което бе и крайният резултат в двубоя.