Отборът на Ювентус успя да вземе трите точки при гостуването си на Лацио в мача от втория кръг на Серия А. „Бианконерите“ се наложиха с 1:0 над „римските орли“, а единственото попадение в срещата бе дело на Сами Кедира.

Така шампионите записаха втори успех и с пълен актив от 6 точки са на върха в класирането. Лацио е 9-и с 3 пункта.

През първото полувреме и двете по-опасни положения бяха дело на Ювентус. Тимът на Масимилиано Алегри започна силно срещата и още в 9-ата минута Пауло Дибала отправи мощен удар от дистанция, но Федерико Маркети се справи и отрази.

Последваха спокойни минути, в които не се стигна до запомнящи се ситуации, а в 34-ата минута стражът на Лацио се отчете с впечатляващо спасяване след изстрел на Квадво Асамоа.

В началото на второто полувреме играта се развиваше спокойно, като липсваха опасни атаки. Ювентус обаче излезе напред в резултата в 66-ата минута, когато Пауло Дибала, който бе отдясно по атаката отправи отличен пас към намиращия се в домакинското наказателно поле Сами Кедира, който с прецизен диагонален удар по земя направи 1:0.

След инкасираното попадение „римските орли“ вдигнаха оборотите и до края на мача имаха две отлични възможности, но не съумяха да отбележат. Първо в 75-ата минута Патрик Габарон получи топката в наказателното поле, освободи се добре от бранителите на „бианконерите“ и стреля, но над вратата. В 87-ата минута пък живата легенда на „Старата госпожа“ Джанлуиджи Буфон демонстрира класата си, като направи страхотно спасяване след изстрел Марко Пароло, който се озова на чудесна позиция, но Буфон го отказа.