Рома запази интригата за второто място, след като спечели с 2:0 домакинството си срещу Дженоа от 34-я кръг на Серия А. „Римските вълци“ доминираха в мача и с оглед показаното логично стигнаха до трите точки.

Даниеле Де Роси създаде първата опасност пред вратата на Дженоа в 10-та минута. Той отправи опасен далечен удар, но Матиа Перин се намеси и успя да спаси.

Гол на Виктор Ибарбо в 26-та минута бе отменен заради засада.

Дженоа организира опасна атака в 31-та минута. М'Байе Нианг бе изведен на добра позиция и стреля, но Морган Де Санктис спаси.

Рома поведе в 35-та минута, когато Сейду Думбия се отличи със солово изпълнение и вкара топката във вратата на Матиа Перин.

Перин направи впечатляващо спасяване в 41-та минута, след като отрази удар на Раджа Наинголан.

Миралем Пянич се опита да изненада Перин с далечен удар в 54-та минута, но топката премина на сантиметри в страни от левия стълб на вратата на Дженоа.

Рома отбеляза втори гол в добавеното време на мача, когато Алесандро Флоренци направи индивидуален пробив, навлезе в наказателното поле на Дженоа, след което разстреля Матиа Перин, като изпрати топката под напречната греда.

След този успех Рома се изкачи на второ място във временното класиране с актив от 64 точки. Лацио е трети с 62, но и мач по-малко. Дженоа остана на шеста позиция с 50 точки.