Цял Неапол плаче! Любовта на местните фенове Наполи загуби голямото дерби на 8-ия кръг на Серия А от Рома с 1:3 и хилядите на стадион "Сан Паоло" потънаха в скръб след този развой. 

Големите герои за гостите бяха Един Джеко и Мохамед Салах, които реализираха попаденията, а Калиду Кулибали единствено върна едно за южняците, но направи множество грешки в защита. 

Първата част беше равностойна, като развръзката в нея дойде малко преди края ѝ. Тогава "вълците" поведоха, а огромната "заслуга" за това е на Кулибали, който направи невероятна грешка. 

Той се засуети около аутлинията и позволи на Мохамед Салах да му отнеме. Египтянинът намери Един Джеко в наказателното поле и той необезпокояван простреля вратата на противника - 1:0. При този резултат дойде и почивката. 

След нея стана още по-интересно. В 54-та минута римляните вече водеха с два чисти гола аванс. Тогава Алесандро Флоренци центрира страхотно от пряк свободен удар, Кулибали проспа ситуацията и позволи на Джеко да го надскочи и да прониже мрежата за 2:0. 

Отговорът на неаполитанците обаче беше бърз и Кулибали малко от малко се реабилитира за пропуските си в отбрана. В 58-та минута той разстреля стража на гостите с глава след изпълнение на корнер и намали на 1:2. 

Интригата се запази до последните минути, но в 85-та всичко свърши като интрига. Тогава Мохамед Салах се разписа и увенча страхотната си игра с гол и направи 3:1, с което сложи точка на спора. 

Така Рома излезе на втората позиция с 16 точки и изпревари Наполи, който е с 14.