Милан постигна фамозен обрат и победи Сасуоло с 4:3 в мач от 7-ия кръг на Серия А. До 69-ата минута „росонерите” губеха с 1:3, но невероятен обрат с 3 гола за 8 минути донесе успеха в головото шоу.

Началото бе добро за „росонерите”, които откриха в 9-ата минута чрез Джакомо Бонавентура, който стреля от далечно разстояние, а рикошетът направи топката невъзможна за вратаря Андреа Консили.

Ужасна грешка в отбрана обаче поизволи на Сасуоло да изравни още в ответната атака. Неориентираната игра на домакините доведе до бърза атака, при която Матео Политано реализира за 1:1.

След спокойни минути до края на полувремето, Сасуоло нанесе своя удар в рамките на 3 минути в началото на втората част. В 54-ата минута Лоренцо Пелегрини центрира за Франческо Ачерби, който с бърз изстрел вкара за 2:1. 2 минути по-късно самият Пелегрини реализира с прецизен удар от близко разстояние.

Началото на обрата дойде в 68-ата минута, в която нарушение на Лука Антей доведе до дузпа за Милан, реализирана от Карлос Бака.

В 73-ата минута резултатът вече бе изравнен, благодарение на Мануел Локатели, който реализира с прекрасно изпълнение от границата на наказателното поле през купа от играчи, чакащи в него след ъглов удар.

4 минути по-късно Милан вече бе напред в резултата. След центриране отляво на Мамаду Нианг, Габриел Палета изскочи мощно в наказателното поле и с глава вкара за 4:3

Трилърът можеше да достигне и до ново изравняване, но Джанлуиджи Донарума спаси успеха на  своя отбор, след като отрази опасен изстрел на Матео Политано.

В класирането Милан е на пето място с 13 точки, а Сасуоло е на 13-а позиция с 9.

В друг мач от кръга Торино надигра Фиорентина с 2:1. Домакините поведоха в 15-ата минута с гол на Иаго Фалке. Марко Бенаси пък удвои аванса в 60-ата минута преди Кума Бабакар да реализира почетния гол за „виолетовите”.