Защитникът на Милан Филип Мексес изрази желание да остане на "Сан Сиро" и следващия сезон. Французинът е обвързан с "росонерите" до края на тази кампания, но има желание да преподпише. 

Бранителят обаче не попада в сметките на наставника Филипо Индзаги и вероятността да остане в тима не изглежда толкова голяма, точно заради вероятното нежелание на "червено-черните" да го задържат. 

"Никога не съм мислел да напусна Милан, чувствам се изключително щастлив тук. Самата обстановка на "Сан Сиро" ме подтиква да искам да остана. Желанието ми е да преподпиша", сподели Мексес пред вестник "Гадзета дело спорт". 

Французинът в момента е сред най-скъпоплатените играчи на "росонерите". Годишното му възнаграждение е 4.5 млн. евро, а с оглед на новата политика на съкращаване на разходите, той не се вписва в нея. 

32-годишният бранител дойде в Милан преди три години от Рома, като от тогава изигра 61 мача за тима си в Серия А. По-вероятно е обаче да бъде продаден за минимална сума през януарския трансферен прозорец.