Въпреки че в края на предстоящия сезон ще навърши 39 години, нападателят на Верона Лука Тони няма намерение да спира с футбола. През изминалата кампания той стана голмайстор на Серия А и все още изпитва желание да играе голям футбол. 

"В края на сезона ще съм на 39, което си е сериозна възраст за футболист. Но докато изпитвам желание да играя и тренирам, нямам намерение да спирам. В момента е така, а след края на сезона ще седнем с шефовете на Верона и ще измислим какво да правим."

"За мен е фантастично, че станах голмайстор за 38 години миналия сезон. За младеж като мен, това си е страхотно постижение! Оставям шегата настрана, но наистина бях щастлив от този факт. Никога не си мисля преди даден сезон, че мога да стана голмайстор на първенството", сподели Тони. 

През новата кампания задачата му може да стане и по-лесна, защото ще си има нов партньор в атаката. Това е 31-годишният Джампаоло Пацини, с когото играха заедно преди време във Фиорентина. 

"Виждам Пацини и забелязвам, че той се приспособява все по-добре към отбора ни. Вече нямам търпение да се включа с него в истинските мачове, защото контролите не касаят никого", сподели още ветеранът.