Отборите на Лацио и Наполи оставиха голяма част от развръзката в полуфинала помежду си за Купата на Италия за реванша в Неапол. В Рим двата тима стигнахасамо до 1:1 и в крайна сметка неаполитанците имат съвсем леко предимство. 

Домакините бяха по-активни преди почивката, но Стефан де Врай пропусна. И все пак те стигнаха първи до преднина, като това стана в 33-та минута, а точен беше ветеранът Мирослав Клозе. 

Германският нападател се разписа след страхотен пас от Фелипе Андерсон, който му позволи да излезе сам срещу вратаря. Той го преодоля с техничен и прецизен удар, което му позволи да опъне мрежата за първи път. 

До почивката Гонсало Игуаин от състава на Наполи и Фелипе Андерсон за "орлите" пропуснаха страхотни положения, с които можеха да променят резултата, но това така и не се случи през първите 45 минути. 

Но след подновяването на играта падна гол. Това стана в 58-та минута, когато Игуаин от състава на гостите излезе сам срещу вратаря на Лацио, преодоля го и пусна към далечната греда, където притичалият Маноло Габиадини на празна врата вкара за 1:1. 

До края едиствено Джонатан де Гузман имаше шанс да отбележи гол в полза на неаполитанците, но и той беше неточен. В крайна сметка резултатът се запази и двата тима ще решат всичко на реванша в Неапол на 8 април.