Нападателят Мирослав Клозе разкри истината около раздялата с Лацио, като разкри, че никога не е получавал предложение да подпише нов договор. Това противоречи на заявеното по-рано от клуба, че е получил оферта за 2-годишен контракт.

37-годишният голаджия изкара 5 сезона в римския гранд и сега е свободен агент. По принцип дотук нещата биваха обрисувани така, сякаш самият Клозе не желае да остане на „Олимпико“. „Говорих с него преди мача със Спарта Прага в Лига Европа. Работим заедно от дълго време и му предложих да подпишем за 2 години с възможността той да се превърне в символ на клуба. Той ми благодари и отказа с мотива, че е получил оферта, която много му харесва“, разкри директорът Игли Таре.

Играчът обаче предложи съвсем различна гледна точка към случая. „Не разбирам защо водим тази дискусия. Ще обясня всичко подробно, за да приключим въпроса: в нито един момент не е имало предложение за договор от Лацио до мен или до моя агент. Нещата стоят точно по този начин, независимо дали вече бях решил да напусна Рим или не“, каза Клозе.