Наставникът на Милан Филипо Индзаги благодари на играчите си въпреки отпадането от Лацио в четвъртфиналите за Купата на Италия.

„Росонерите“ загубиха с 0:1 на свой терен, като цяло второ полувреме играха с човек повече заради двата червени картона на Лорик Кана преди почивката. Въпреки това грандът от Милано не можа да вкара срещата в продължения и може би пропиля най-добрата си възможност за излаз в Европа през следващия сезон.

„Разочарован съм, че загубихме мач, в който не заслужавахме да паднем. Липсваше ни късмет в определени ситуации, отборът се раздаде“, коментира Индзаги, за когото от известно време се твърди, че ще бъде уволнен въпреки уверенията в противното от страна на клуба.

„В момента не играем така, както умеем. Трябва да продължим с работата. Днес един приятел ми каза, че дори сър Алекс Фъргюсън е чакал 7 години, за да спечели първата си шампионска титла. Не че се сравнявам с него, разбира се. Роберто Манчини, гуруто на треньорите, също се мъчи сега.“

„Надявам се скоро да върнем Милан към предишното му състояние. Според мен играхме равностойно срещу Лацио, който е отбор, прицелил се в третото място. В събота (когато Лацио победи с 3:1 в мач от Серия А) почувствах, че резултатът е справедлив, ала сега играхме по-добре и имахме повече положения. Гол на Пацини беше отменен, а е съмнително защо стана така и с гола на Черчи. Тези инциденти винаги са в наша вреда. Казах на играчите, че вече забравяме за Купата на Италия, отсега се концентрираме върху връщането ни в евротурнирите през Серия А“, завърши Индзаги.