Звездата на Ювентус Пауло Дибала вярва, че ако големите звезди на модерния футбол Кристиано Роналдо и Лионел Меси играеха в Серия А, щяха да бъдат далеч по-ниско резултатни откъм голове, отколкото са сега.

Дотук през кампанията Дибала вкара 16 шампионатни попадения при дебютния си сезон при „бианконерите“. За сравнение цели 10-има футболисти от Ла Лига имат по-добър голов актив от аржентинския таран на Юве, като Меси и Роналдо общо са вкарали 60 попадения.

„Смятам, че в Италия защитната игра е на по-високо ниво и футболът е доста по-тактически“, каза Дибала „Малките отбори тук не играят по див и безгрижен начин, както го правят в Испания например. Ето че там Атлетико Мадрид промени философията си. Меси и Роналдо няма да могат да вкарват по 80-90 гола в Италия. Може би те ще достигат до 40 като Гонсало Игуаин (от Наполи – б.р.), но не и 80.“

„Сравненията с Меси? Те ми доставят удоволствие, а не ми тежат. Те показват, че ако си отдаден и се трудиш здраво, може да бъдеш един от великите. Не мога да кажа дали ще стана като Меси, но моята цел е да спечеля Златната топка.“

„Бъдещето ми в Юве? Мога да си представя, че играя 20 години с тази фланелка. Така ще се превърна в легенда“, добави Дибала.