Ръководството на Интер е запланирало огромен и скъп ремонт на стадиона, на който играе в момента - "Сан Сиро". Шефовете на "нерадзурите" планират да вложат 70 млн. евро в подобрението на съоръжението. 

Но тези планове имат една голяма спънка и тя се казва Милан. Причината е, че никакви ремонти не могат да започнат, докато двата тима играят заедно на "Джузепе Меаца". или поне не за сметката на само един от тях. 

Те имат договор да го ползват заедно до 2030 г., а собствеността остава на общината. Лъчът надежда е в плановете на "росонерите" да си построят собствен стадион. Ако получат разрешение да го направят, от Интер започват планирането на мащабната реконструкция. 

Очаква се най-късно до април Милан да е наясно дали плановете му за строеж ще бъдат одобрени от общината в Милано. Ако това се случи, преместването от "Сан Сиро" полека-лека ще може да започне. 

Иначе местните власти така или иначе планират освежаване на иначе старото съоръжение. "Джузепе Меаца" ще е домакин на финала в Шампионската лига догодина и има нужда от козметичен ремонт, който ще е за сметка на общината.