Интер наложи глоба на капитана на отбора Мауро Икарди след скандала с феновете заради някои коментарите по техен адрес в автобиографичната му книга, която излезе от печат през миналата седмица. От ръководството на Интер не обявиха какъв размер е глобата, но опровергаха публикациите в медиите, че той ще бъде лишен от капитанската лента и публикуваха извинение от 23-годишния аржентинец.

"Последните няколко дни са един тъжен период за мен с нерадзурите. Всичко това произтича от една страница от книгата ми, която вероятно е написана набързо", се казва в извинението на Икарди.

Проблемът се е зародил през февруари 2015-а година след поражение от Сасуоло като гост с 1:3, когато няколко фена са поискали фланелките на играчите. Икарди не е имал нищо против, но е решил да си даде екипа на малко момче от агитката. Тогава разярен лидер на ултра-група взима фланелката и я връща на играча, след което двамата са започнали да си разменят обидни реплики.

След това Икарди обяви, че не се плаши от публиката и ако го нападат един по един, ще се справи с тях. А ако дойдат на група, ще извика 100 престъпника от Аржентина, за да ги пребият.

При вчерашната загуба с 1:2 от Каляри Икарди беше посрещнат от няколко неприятни плаката по негов адрес, а след като стъпи на терена от 1-ата минута беше наричан клоун. Интер купи Икарди от Сампдория през 2013 година за 13 милиона евро. Той има 58 гола в 114 мача за тима./БТА