Новият наставник на Милан Филипо Индзаги направи емоционално изказване при официалното си представяне. Той приключи активната си кариера на футболист на "Сан Сиро" и твърди, че "росонерите" са клубът на живота му. 

Бившият нападател поема юздите в тима след смяната на Кларънс Зеедорф, с когото дълги години бяха съотборници. Пипо се ползва с доверието на всички ръководители на "червено-черните". 

"След като започнах с треньорската професия и окачих обувките на пирона преди две години, голямата ми мечта беше да застана начело на Милан някой ден. Това е клубът на живота ми."

"През последните години мнозина забравиха кой е този отбор. Забравиха, че ние сме най-титулуваните в света. Всеки треньор, когато започва кариерата си, мечтае да ръководи Реал или Милан. Но за мен дилема никога не е имало и желанието ми е било само едно - да съм тук."

"Според мен най-важната ми задача сега ще е да възстановя ДНК-то на Милан. Това означава взаимно уважение, усилен труд, желание за работа и идване на тренировките с усмивка, защото тук ще постигаме невероятни неща."

"Когато печелех трофеи тук, винаги съм бил част от един страхотен екип. Задачата на треньора е да примерът за този колектив. Вярвам в този отбор, в тези момчета и знам, че ще ги върна там, където им е мястото - на върха."

"Ще изготвя програма за подготвка и дори за хранене. Тук всички сме с една цел и получаваме добри пари, за да я постигнем. Този отбор има нужда от гняв, за да подобри класирането си", сподели Индзаги при представянето си.