Наполи приключи сезона в Серия А по впечатляващ начин, побеждавайки изпадналия Фрозиноне с 4:0 пред повече от 53 000 зрители на стадион „Сан Паоло“ в Неапол. Освен с победата и класирането на „небесносините“ в групите на Шампионската лига, мачът ще се запомни със счупения рекорд на Гонсало Игуаин.

Аржентинският нападател вкара първия си хеттрик през сезона, а с това подобри рекорда за най-много отбелязани голове през една кампания.

До този момент това постижение се държеше от Гунар Нордал, който през сезон 1949/50 година бележи 35 гола за един сезон. С хеттрика си днес, Игуаин изпревари шведа с едно попадение, оформяйки головата си сметка на 36 попадения.

Гонсало Игуаин

източник: Gulliver/GettyImages

Другият гол за Наполи бе дело на Марек Хамшик, а задачата на домакините бе допълнително улеснена от гостите, които останаха с човек по-малко още в 13-ата минута.

Tака Наполи завършва на втора позиция в крайното класиране и през новия сезон ще играе в групите на Шампионската лига.

В друг мач от днес Интер падна като гост на Сасуоло с 1:3. Резултатът обаче няма никакво значение за класирането на „нерадзурите“, които приключват сезона на четвърта позиция. По-рано през деня шампионът Ювентус разби с 5:0 Сампдория, за да завърши сезона по подобаващ начин.