Каляри постигна победа с 2:1 над Интер в мача от осмия кръг на Серия А. „Нерадзурите“ владееха инициативата в срещата, като имаха своите шансове да стигнат до успеха, но пропусната дузпа от Мауро Икарди и сериозно грешка на вратаря Самир Ханданович, довела до автогол, оказаха своето влияние.

През първото полувреме двата състава не създадоха много добри положения, а единствената по сериозна възможност за откриване на резултата бе в полза на Интер. Съдията на срещата отсъди дузпа за непозволена игра на Бруно Алвеш спрямо Икарди. Потърпевшият се нае с изпълнението, но ударът му бе неточен и мина встрани от левия стълб на вратата на Сторари.

След почивката Каляри започна агресивно и стигна до две нелошо ситуации. Давиде де Дженаро направи страхотен пробив, стреля от границата на наказателното поле, но покрай вратата. Фабио Писикане вкара топката в мрежата на „нерадзурите“, но попадението не бе зачетено заради засада.

Интер излезе напред в резултата в 56-ата минута. След центриране по земя отляво, Жоао Марио засече за 1:0. В 69-ата минута Антонио Кандрева подаде добре на Мауро Икарди, който стреля от близка дистанция, но встрани от левия стълб.

Няколко минути по-късно, в 71-ата, Каляри изравни. Мелкиори се възползва леко разбъркване в пеналта на домакините и така възстанови равенството – 1:1. Мелкиори имаше и нова добра възможност в 81-ата минута, но ударът му бе неточен. Същият играч е и с основен принос за победата на Каляри. Нападателят центрира отдясно, след като почти бе стигнал до аутлинията, а стражът на Интер Самир Ханданович се хвърли да спаси. Стражът обаче се намеси доста нерачетено, в резултат на което вкара топката в собствената си врата.

В класирането Каляри е 7-и с 13 точки, а Интер е 11-и с 11.

Същевременно в друг мач от същия кръг Лацио и Болоня направиха равенство 1:1. Болоня поведе след 10 минути игра с гол на Хеландер. Гостите успяха да удържат своя аванс до самия край на срещата. Тогава домакините получиха право да изпълнят дузпа. Чиро Иммобиле се нае с изпълнението и не сгреши – 1:1.

В класирането лациалите са 4-и с 14 точки, а Болоня е 12-и с 11.

Още резултати от осмия кръг на Първа лига:

Фиорентина – Аталанта 0:0

Дженоа – Емполи 0:0

Сасуоло – Кротоне 2:1

от 21.45 часа

Киево - Милан