Рома постигна много изстрадана победа с 3:1 над гостуващия Емполи в мач от 8-ия кръг на Серия А. Въпреки огромното си превъзходството „вълците“ дадоха поводи за притеснение на тифозите, тъй като през първата част не можаха да реализират изгодните ситуации, до които стигнаха. Три минути от втарата част обаче се оказаха решителни за победата, която беше важна и за наставника Руди Гарсия, който от месеци насам е поставен под сериозно напрежение.

Рома стартира много силно и още в 9-ата минута можеше да открие. Жервиньо бе изведен по чудесен начин в наказателното поле и шутира мощно към вратата. В последния миг обаче защитник на Емполи се хвърли и изчисти в корнер.

В 16-ата отново котдивоарецът беше на точното място, за да отправи изстрел. Този път бившият играч на Арсенал стреля с глава и насочи кълбото под гредата, но вратарят Лукаш Скорупски – който игарае като преотстъпен именно от Рома – отрази удара му.

В 33-ата пак Жервиньо пропусна чудесна ситуация, след като бе изведен през центъра. Неговият удар обаче не беше най-добрия и Скорупски улови.

Развръзката през втората част настъпи между 56-ата и 59-ата минути. В първата от тях Миралем Пянич се разписа по характерен начин от пряк свободен удар. Топката бе малко пред дъгата, а босненският национал я завъртя над стената за 1:0.

Три минути по-късно Пянич влезе в ролята на асистент, като асистира на Даниеле Де Роси. Последният пък имаше специален повод да отпразнува гола, тъй като той дойде в неговия мач № 500 за римляните.

В 69-ата минута Жервиньо се реваншира отчасти за пропуските си, като даде страхотна асистенция за Мохамед Салах, който с мощен шут под гредата увеличи до 3:0.

Четвърт час преди края Емполи стигна до почетен гол. Мануел Пучарели даде отличен пас към Марсел Бюхел, а той с хубав шут в долния ляв ъгъл намали резултата. Осем минути преди края Алесандро Пиу можеше да направи финала на среща доста по-инетресен, ала Войчех Шчесни отрази отправената под гредата топка.

Така Рома записа втори пореден успех и временно със 17 точки в актива си излезе на второ място, на 1 зад лидера Фиорентина. Емполи остана 16-и с 10 точки по-малко.