Президентът на Палермо Маурицио Дзампарини категорично отказа да плаща 15 милиона евро заради бившия си играч Пауло Дибала и заяви, че агентът на играча Густаво Маскарди трябва да бъде в затвора.

Драмата между двамата датира от 2012 година, когато аржентинецът премина от Институто в Палермо. Тази седмица Върховният съд в Манчестър постанови, че Дзампарини дължи 15 милиона на компанията на Маскарди „Пенсил Хил“, тъй като последният държал правата на играча към онзи момент.

„Маскарди винаги е твъдял, че притежава Дибала, а това не беше истина. Купихме Дибала за 12 милиона – 2 милиона за агента му и 10 милиона, които бяха поделени между клуба и Маскарди в съотношение 40:60“, коментира босът на Палермо.

„Аз платих над 10 милиона, а после получих бележка, че играчът няма да дойде. Веднага звъннах на агента на Дибала, който поиска още 2,8 милиона евро, за да сме сигурни, че Дибала ще подпише. Ако Маскарди подпишеше договор с мен, а играчът не пристигнеше, то тогава това споразумение ставаше нищожно.“

„Казах на Маскарди, че ще му платя всичко, което му дължа, и му показах документите, когато Дибала премина в Ювентус. Вместо това той отиде при трибунала в Лозана, който по криминален начин ползва швейцарското право. Исках те да ме съдят, защото са престъпници. Писна ми от такова поведение, хора като Маскарди трябва да са в затвора. Правилата казват, че агентите нямат право на компенсации при трансфери, но те измайсториха серия от вратички, за да заобиколят закона“, добави Дзампарини.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS