Директорът в Ювентус Джузепе Марота беше нервен след загубата от градския съперник Торино с 1:2 днес. Босът заяви, че медиите са виновни за омразата към „старата госпожа“, която избуя в нападанеие срещу клубния автобус.

Возилото бе атакувано при пристигането си на „Олимпико“, като феновете на „биковете“ го засипаха с камъни, бутилки и фойерверки.

„Това беше сериозен и осъдителен акт на насилие, който бе предизвикан и от журналистите, които използват определен език срещу нас и това води до естествени последствия“, недоволстваше Марота.

„Стига ви само да прочетете един днешен коментар в добре известен вестник, където ни определят като „крадци“, и така ще разберете къде се корени всичко.“

„Винаги сме настроени за мач и всеки двубой за нас е като изпит. Нашите опоненти винаги хвърлят всичко, за да ни победят, какво остава за местно дерби, където са заложени гордост и престиж. Торино са непобедени в четири мача и се намират в добра форма. Днес направихме някои промени в състава, но тези, които играха, абсолютно заслужават да носят екипа на Ювентус“, допълни Марота.