Атакуващият полузащитник на Милан Джакомо Бонавентура отказа да посочва фаворит за титлата в Серия А. Според италианския национал към момента все още няма тим, който да наложи доминация в калчото.

„Росонерите“ заемат 11-ото място след 6 изминали кръга, докато действащият шампион Ювентус е едва 15-и. Първите две местта са за Фиорентина и Интер, които имат по 15 точки, но пък „виолетовите“ надиграха другия милански гранд с 4:1 на „Джузепе Меаца“.

„Досега лигата не показва, че има отбор, който доминира в класирането“, каза Бонавентура.

„Всички направиха един или повече слаби мачове. Трябва да вярваме и да си говорим за проблемите, които видяхме в тези срещи. Имаме отбор и треньор като Михайлович, който може да ни изведе до върха.“

„Аз съм щастлив, защото давам своя принос за тима. Чака ни дълъг път, искам да продължим по същия начин“, добави 26-годишният играч.

„Догодина ще има Европейско първенство и имам огромна мотивация да играя на него. За един италиански футболист националният отбор е едно от най-хубавите неща. Ние сме късметлии да имаме Антонио Конте за селекцонер, той е сред най-талантливите треньори в Европа. Длъжни сме да върнем репутацията на италианския футбол“, допълни Бонавентура.