Леко отлагане ще има на преговорите за бъдещето на наставника на Наполи Рафаел Бенитес. Агентът му се очаква в Италия тази седмица, но фактическите разговори с президента Аурелио де Лаурентис ще започнат след края на полуфиналните битки за Лига Европа с Днипро Днепропетровск. 

Двата двубоя с украинците са този и следващия четвъртък. След тях вече ще започнат и така дълго отлаганите разговори за контракта на испанеца. Той е обвързан с южняците само до края на настоящата кампания. 

Основната цел пред Бенитес е да спечели първи евротрофей за Наполи от 26 години насам, когато в тима играеше Диего Марадона. Затова изцяло се е концентрирал върху мачовете с Днипро и след това ще преговаря за бъдещето си. 

"Босът знае мнението ми и после ще го чуе и от агента ми. Но това не е важно, сега мисля най-много за това как да изведа Наполи до първи трофей в Европа от 26 години насам. Сега не е време за договора ми, а имаме задача, която чака от над четвърт век."

"Имаме историческа възможност пред нас и не трябва да мислим за нищо друго. 26 години сме чакали този момент и не трябва да се разконцентрираме", сподели Бенитес в навечерието на разговорите с Аурелио де Лаурентис.