Новото острие на Милан Карлос Бака заяви, че през лятото е имал далеч по-изгодни оферти от тази на „росонерите“, но е отхвърлил всичките именно за да заиграе на „Сан Сиро“.

Топстрелецът на Севиля бе един от най-желаните футболисти през летния трансферен пазар, но много рано Милан успя да се сдобие с подписа му и така да демонстрира намеренията си относно настоящия сезон. Отборът на Синиша Михайлович все още има какво да изглажда в играта си, като стартира сезона със загуба от Фиорентина и победа над Емполи у дома. Именно при успеха с 2:1 Баща успя да реализира дебютния си гол за Милан, с който се готви за местното дерби срещу Интер.

„Имам много опит в такива мачове. Вкарвал съм в такива в родината си, а после и за Севиля срещу Бетис. Дербито не се играе, то се печели“, каза нападателят.

„Аз съм още на 29 години и не смятам да спирам. Милан е точното място за мен. Не избрах този клуб заради парите. Щях да получавам много повече в Китай, Саудитска Арабия или Англия. Просто бях заинтригуван от целта да се върнем обратнов в Шампионската лига.“

„През последните три сезона, Милан не се намира там, където заслужава да бъде. Сега се подсилихме с нови играчи и имаме треньор с ясни идеи. Не ми беше лесно да си тръгна от Севиля, където се чувствах добре заедно с жена ми Шайра и двете ни деца. Играх в първенство, което като дете гледах само по телевизията. Аз обаче не съм човек, който се плаши от поемането на отгворност и от новите приключения“, добави Бака.