С голове на Карлос Бака и Кевин-Принс Боатенг Милан постигна доста нужна за отбора победа с 2:0 над Фиорентина в дерби от 20-ия кръг на Серия А.

В същото време "виолетовите" допуснаха втора поредна загуба и така се отдалечиха от трите отбора пред себе си - Наполи, Ювентус и Интер.

"Росонерите" от своя страна нямаха победа в последните два мача, но срещу Фиорентина използваха максимално добре своите шансове и въпреки че гостите имаха сериозно териториално преимущество, в крайна сметка трите точки бяха за домакините.

Милан откри още в 4-ата минута чрез Карлос Бака. Колумбиецът се възползва от перфектната работа на Джакомо Бонавентура, който проби отляво, премина покрай няколко съперникови футболисти и асистира за Бака, който с перфектен изстрел в десния ъгъл матира Киприан Татарушану.

В 65-ата минута М'Байе Нианг можеше да удвои аванса на своя отбор, но ударът му от близко разстояние срещна левия страничен стълб.

Крайното 2:0 оформи завърналият се в Милан Кевин-Принс Боатенг, който влезе в игра в 79-ата минута, а 9 минути по-късно реализира след грешка в отбраната на съперника, която му позволи да изскочи сам срещу вратаря и лесно да го преодолее с едно движение, след което да вкара за 2:0 в опразнената врата.

В класирането Фиорентина е на четвърто място с 38 точки, а Милан е на шеста позиция с 32 точки.